|
hanneke
Guest
|
 |
« on: February 26, 2008, 06:16:45 pm » |
|
25.maini Stockholmis Rahvusmuuseumis Henri de Tolouse-Lautrec. 4.maini sealsamas Moodsa Kunsti Muuseumis Andy Warhol. Viimast jõudsin kiiruga kaemas käia. Väljapanek teistlaadne, kui mõned ajad tagasi Tallinnas. Üksjagu fotomaterjali ja väga lahedalt eksponeeritud filmilindilugusid. Sinnapoole minnes pidasin isegi aru, kas mitte ringi keerata ja suunda muuta..Warhol on kindlasti üks üleeksponeeritumaid tegelasi, kuid silmaga kaedes kohe väga hingele oli.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hanne
|
 |
« Reply #1 on: April 28, 2008, 10:36:43 am » |
|
Ungari Instituudis kuni 10.maini Vasarely näitus. Õnneks on kenasti hoolt kantud selle eest, et keegi seda jumalapärast ei näeks, kuna on avatud E-N 10-17-ni, R 10-15-ni. Ainus lahke päev on L 10.mai, mil näitus avatud 10-17-ni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hanne
|
 |
« Reply #2 on: November 19, 2009, 03:17:43 pm » |
|
Ateneumis on praegu Picasso üleval. Kuuldavasti üritatakse maja lõhki joosta-ma`s proovin ka. Stockholmis Modern Museet`is jällegi Dali. Mõlemad võetakse jaanuari alguses maha, kes vaadata soovib, peab kiirustama.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
forecas
|
 |
« Reply #3 on: November 19, 2009, 09:52:59 pm » |
|
Ma nägin Zürichi Kunsthausis ühtteist oli võimas vaatamine õnneks oli seal vähe rahvast ja mul oli aega aga sellest hoolimata üle kolme -nelja tunni ma ei suutnud seal olla, sest korraga oli kõike liiga palju
|
|
|
|
« Last Edit: November 19, 2009, 10:03:29 pm by forecas »
|
|
elu on lill ja enamgi veel
|
|
|
|
mammi
|
 |
« Reply #4 on: November 20, 2009, 10:46:28 am » |
|
Nii kipub olema jah. Mu meeli ei saa nt ühte head luulekogu järjest lugeda. Ikka vähehaaval, sest kui luuletus midagi tähendab, tuleb see enne endast läbi lasta, kui järgmise juurde asud. Ega ma väga kunsti ligi pole sattunud, aga Oslo rahvusgaleriis sai ikka ära käidud. Peaasjalikult Munchi pärast, ja ausalt öeldes peale tema, ühe Modigliani portree ja mõnigate romantiliste loodusvaadete suurt midagi mäletagi. Rebane võib muljetada, mis tunne oli Louvre'i hammustada, ma ei taha hästi mõeldagi selle peale.
|
|
|
|
|
|
shokohoolik
|
|
|
|
hanne
|
 |
« Reply #5 on: November 20, 2009, 11:05:08 am » |
|
Munchi pärast ma ühel päeval veel Oslosse sõidan  Talun sellist pikka jalutamist päris hästi. Üldjuhul on suurtele näitustele jõudmisega ikka nii, et aeg taob kuklasse ja siis ahmin elu eest nii palju kui mahub. Viimane suurem vedamine-vaatamine oli oli kevadel Kölnis, kui seadmete messiga samaaegselt ja samas kohas oli rahvusvaheline kunstilaat. Võtsin endale neli tundi ja jalutasin kohe mõnuga-lasin endale näidata, pakkuda, rääkida. Mul Prahas siiani käimata. Tśehhidel on ju terve kvartal kunsti all. Tegelikult on Kadriorus ka praegu biidermeier väljas  , jõuaks sinnagi. Aga Helsinki ja Stockholmi näitused riputasin seepärast ka siia, et Tallink saadab jälle laevapiletite kinkekaarte ehk see teeb kohalejõudmist hõplsamaks. Lähen ise ka just kinkekaardiga sõitu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mammi
|
 |
« Reply #6 on: November 20, 2009, 11:11:47 am » |
|
KUMU kohta käis kumu, et impressioniste näitavad. Ei teagi, kas on otsas juba.
|
|
|
|
|
|
shokohoolik
|
|
|
|
hanne
|
 |
« Reply #7 on: November 20, 2009, 11:42:27 am » |
|
Vaatasin järele-10.jaanuarini on näitus üleval.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mammi
|
 |
« Reply #8 on: November 20, 2009, 01:36:15 pm » |
|
Peaks vist Tallinnasse asja tegema 
|
|
|
|
|
|
shokohoolik
|
|
|
Ülemrebane
Tagakamber
STAAR
kes mu klaasi tühjaks jõi?
|
 |
« Reply #9 on: November 20, 2009, 02:28:49 pm » |
|
katsume kaheksandal siis see asi 2ra teha.
|
|
|
|
|
|
An' or they'd time to lench a second ark, Tak' back my word an' sen' anither spate, Droon oot the hale hypothec, dicht the sklate, Own my mistak', an, aince I cleared the brod, Start a'thing ower again, gin I was God. (Charles Murray "Gin I was God" Doric dialekt ehk "Kui ma oleksin jumal!)
|
|
|
|
mammi
|
 |
« Reply #10 on: December 13, 2009, 05:27:49 pm » |
|
Jäi ikka tegemata 
|
|
|
|
|
|
shokohoolik
|
|
|
|
hanne
|
 |
« Reply #11 on: December 13, 2009, 06:00:35 pm » |
|
Proovisin Ateneumi verkkokauppa kaudu Picasso pileteid osta. Väljaspoolt Skandinaaviat ostjatele on teenustasuks 25 eurot. Pileti enda hind on võrgust ostes 16 eurot. Otsustasime, et selle 25 euri sööme-joome Helsinkis maha ja läheme hoopis sabatama. Ma saan sealt ISIC-ga parema hinna ka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hanne
|
 |
« Reply #12 on: July 23, 2010, 10:01:03 pm » |
|
Käisin täna Kumus Čiurlionist vaatamas. Täitsa kohe hea üllatus oli. Tuśiminiatuurid peened ja väljapeetud. Maalid aga sellised, et kui ei teaks kunstniku sugu, siis võiks neid naisterahva töödeks pidada. Teisi leedukaid oli ka väljas. Õnneks olid vaid mõned üksikud portreed - mul on kuidagi hirmraske portreesid vaadata. III-l korrusel on kõrvuti Konrad Mägi ja William Finch ning nende kõrval mõni Signac, Ormisson jne. Natukene närviline on neoimpressionism mu jaoks. Samas, kas ma pole enne märganud või pole lihtsalt ette sattunud Mägi töid, mis on ilmselgelt väikese fauvismi (või on see eesti kirjapildis fovism?) mõjuga. Augusti lõpus saan Viinistule, eks siis isutan edasi. Kumus on praegu veel näitusi, mida vaadata:"Nõukogude naine eesti kunstis" ja minu meelest oli EKL ülevaatenäitus ka, ma ei jõudnud täna rohkem. Paras olekski teha korralik Kadrioru näituste tiir. Hea sõber ütles Kadrioru Kunstimuuseumi "Balti biidermeieri" kohta 19. sajandi rate..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hanne
|
 |
« Reply #13 on: July 26, 2010, 06:18:42 am » |
|
Süda ei andnud rahu ja tegin eile Kadriorus põhjaliku käigu. Balti biidermeier võetakse selle nädala neljapäeval maha, aga no väga lahe on  Üksjagu on asjaarmastajate maale - hobune võib näiteks inimese nägu olla, no ikka naertatab ja puha, tallipoiss ulatub teisele hobusele põlveni jne, jne. Sealsamas on Madalmaade kunstnikke väljas - minu suur lemmik Brügel nende hulgas. Mikkeli saksa ekspressionistid on tõeline kirsitort, millel maasikad otsas ka veel. Huvitav on ka nende tööde Eestisse saamise või pigem jäämise lugu. Ai, palasilk, kui hea näitus. Kumus vaatasin leedukate asjad uuesti üle. Et misasja ma siin plagisen? Kuidagi on nii läinud, et kooliga seoses olen täiesti asotsiaalseks muutunud ja tea üldse, mis ümberringi toimub. Kuidas see nii on juhtunud.. Eks õpin sellestki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|